Parfüm – A hozzád illő illat

A legtöbb férfi inkább ajándékba kapja a parfümöket és csak ez után van alkalma kipróbálni azt. Érdemes azonban inkább magunknak választani, hiszen egy jó parfüm tökéletesen egészíti ki az összhatást.

Bőrtípus

A megfelelő parfüm kiválasztásának első lépése az, hogy meghatározzuk a bőrtípusunkat.

Ezzel már sok illatot kizárunk, mivel ha a bőrünk olajosabb típus, akkor hagyjuk az intenzívebb illatokat, inkább a frissebb és könnyedebb változatokat keressük.A száraz bőr azonban nem tartja meg olyan sokáig az illatokat, ezért ha ilyennel vagyunk megáldva, akkor bátran választhatunk erőteljesebb parfümöket is.

Citrusok

A citrus illatú termékek friss és könnyed benyomást keltenek, ideális nappali parfümök, de esti szórakozáshoz nem ajánlottak.Túlzásba ne vigyük őket, mert akkor még a legmárkásabbak is könnyen otthoni illatosítónak fognak tűnni. Érdemes olyat választani, amiben van egy kis édeskés vagy fűszeres illat is, ezzel ugyanis érdekesebb és jellegzetesebb lesz a hatás. Bármelyik korosztály számára jó választás lehet!

Édes illatok

Az édes illatoktól egyáltalán nem kell idegenkedni, hiszen egy stílusosan összeállított ruhatárral igazán jó választás lehet mindez. Túlzásba vinni viszont nagyon nem érdemes, ezért semmiképpen se használjunk túl sokat belőle. Elegáns megjelenéshez nem ideális, inkább a trendi utcai viselet mellé javasolt. Használata leginkább fiatal férfiaknak ajánlott, 30-35 éves kor felett már érdemes váltani ezekről.

Fás-fűszeres

A legklasszikusabb férfiillat kétségtelenül a fás-fűszeres kombináció, ezért mindenképpen érdemes ezekkel egy próbát tenni. Egyszerre érdekesek, finomak és férfiasak, kifejezetten határozott férfi benyomását keltik. Kortól függetlenül használható, a fiatal férfiakat érettebbé, még férfiasabbá teszi, míg 30-35 éves kor felett plusz eleganciát biztosít. Dohányzó férfiaknak tökéletes, mivel a cigaretta szagával keveredve még érdekesebbé válik az illat.

Uniszex

Az uniszex parfümök lényege, hogy mindegyik nemhez jól illik. Ráadásul a bőr jellegzetességei alapján módosul a parfüm illata, így mindenkin egy kicsit máshogy érződik. Érdemes azonban inkább semleges és visszafogott illatokat választani ebből, különösen a különböző virágillatokból, nehogy túl feminin hatást érjünk el. Az uniszex parfümök óriási előnye, hogy egyaránt ideálisak nappalra és az esti kikapcsolódáshoz is!

A tesztelés nagyon fontos, ha meg szeretnénk találni az ideális parfümöt.

Ne fújjuk papírra a kipróbálandó parfümöket, inkább a csuklónkra, és az lesz a nekünk való, ami még egy óra múlva is tetszik.

Ne keverjük össze az illatokat, egy nap maximum kettőt teszteljünk magunkon. Ha pedig biztosra akarunk menni, válasszuk a biztos módszert és egyszerűen kérdezzük meg a nők véleményét!

admin